مراحل شروع ثبت شرکت

5
(6)

ثبت شرکت

برای ثبت شرکت و راه اندازی کسب و کار خود بایستی در ابتدا تمامی مدارک مورد نیاز آن را تهیه کنید و سپس از طریق مراحل گام به گام که در ادامه توضیح دادیم اقدام به ثبت و در نهایت شروع به فعالیت کنید.

ثبت شرکت

ثبت شرکت سهامی خاص و مسئولیت محدود

 

در ابتدای ثبت شرکت ، میزان سرمایه یک شرکت مشخص میگردد
و به عبارت ساده تر سرمایه شخصیت حقوقی ، کاملا از دارایی های موسسین و اموال صاحبان آن جداست
و در صورت بروز اتفاقات ناگواری چون ورشکستگی شرکت و یا مطالبات اشخاص دیگر ، شرکت است که می بایست پاسخگوی مدعیان بیرونی باشد و نه موسسین و مالکان آن.

بسته به نوع شرکت ، تعهدات موسسین در قبال شرکت و مدعیان بیرونی همچون طلبکاران و بانک ها میتواند فقط تا میزان سرمایه آورده ایشان برای شرکت باشد و لا غیر و اموال شخصی موسسین در این مواقع ( باز هم بسته به نوع شرکت) ربطی به طلبکاران نداشته و قابل مصادره و … از سوی هیچ کس نیست.
داشتن مشاور متخصص و متعهد در زمان ثبت ، میتواند موسسین را از اتفاقات ناخوشایند بسیاری در آینده محفوظ دارد.

 

ثبت شرکت

ثبت شرکت

انواع شرکت:

بطور کلی در ماده 20 قانون تجارت انواع شرکت را 7 قسم نام برده است که عبارتند از :
1- شرکت سهامی.( شرکت سهامی عام و شرکت سهامی خاص)
2- شرکت با مسئولیت محدود.
3- شرکت تضامنی.
4-شرکت مختلط غیر سهامی.
5-شرکت مختلط سهامی.
6-شرکت نسبی.
7-شرکت تعاونی تولید و مصرف.

شرکت سهامی چیست؟

شرکت سهامی به شرکتی گفته میشودکه سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آن ها است،در شرکت سهامی ، مبلغ اسمی سهام وحتی در صورت تجزیه آن به قطعات سهام باید متساوی باشد.
تجزیه سهم بدین صورت است که هر سهم ممکن است به چند قطعه معین که ” پاره سهم ” نامیده می شود ، تجزیه گردد.
هر پاره سهم دارای ارزش معین بوده ولی فاقد حقوق مربوط به یک سهم می باشد و مجموع آن ها یک سهم را تشکیل می دهد.

انواع شرکت سهامی:
انواع شرکت سهامی به دو قسم تقسیم میشود:
1-شرکت سهامی عام
2-شرکت سهامی خاص

 

خصوصیات شرکت سهامی خاص:

1-تعداد مدیران حداقل 3 نفر است.
2-در شرکت سهامی خاص اوراق قرضه قابل انتشار نیست.
3-در شرکت سهامی خاص،مجمع عمومی وجود ندارد و تعداد شرکای آن کمتر از شرکت سهامی عام است.در این گونه شرکت ها صدور اعلامیه پذیره نویسی وجود ندارد و در بدو امر 35 % از سرمایه باید در حساب مخصوصی سپرده شود.
4-سهام شرکت،قابل معامله در بازار بورس نمی باشد و نقل و انتقال سهام شرکت،مشروط به موافقت مدیران یا مجامع عمومی صاحبان سهام است.ضمناَ این شرکت نمی تواند مبادرت به صدور اوراق قرضه نماید.
5-در شرکت سهامی خاص،مسئولیت هر یک از صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آن ها است.تمام سرمایه آن باید به وسیله موسسین تامین گردد.
6-هر کس قبل از به ثبت رسیدن شرکت به صدور سهام مبادرت کند به مجازات محکوم خواهد شد.
7-سهام شرکت،قابل معامله در بازار بورس نمی باشد و نقل و انتقال سهام شرکت،مشروط به موافقت مدیران یا مجامع عمومی صاحبان سهام است.ضمناَ این شرکت نمی تواند مبادرت به صدور اوراق قرضه نماید.

 

شرکت با مسئولیت محدود چیست؟

مطابق ماده 94 قانون تجارت شرکت با مسئولیت محدود، شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجاری تشکیل می شود و هر یک از شرکا فقط به میزان سرمایه‌ی خود نسبت به قروض و تعهدات شرکت مسئولیت دارند.
تعیین نام شرکت با مسئولیت محدود:
1-در تعیین نام شرکت با مسئولیت محدود باید حتما عبارت “با مسئولیت محدود” ذکر شود در غیر اینصورت آن شرکت در مقابل اشخاص ثالث شرکت تضامنی محسوب و تابع مقررات آن خواهد بود.
2-در نام شرکت نباید اسم هیچکدام از شرکا ذکر شود . وگرنه در مقابل اشخاص ثالث حکم شریک ضامن در شرکت تضامنی را خواهد داشت.
تاسیس شرکت با مسئولیت محدود:
1-تنظیم شرکتنامه و امضای آن
2-تادیه و پرداخت کل سرمایه شرکت
3-ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها

شرکت با مسئولیت محدود،رایج ترین شرکت های بازرگانی در کشور ما می باشد و عمدتاَ بین اعضای یک خانواده یا افراد فامیل و یا دوستان و آشنایان تشکیل می گردد.
به موجب ماده 94 قانون تجارت،شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل شده و هر یک از شرکا بدون اینکه سرمایه به سهام و یا قطعات سهام تقسیم شده باشد فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت می باشد.
ضمناَ برای میزان سرمایه شرکت با مسئولیت محدود هیچ حداقل مبلغی تعیین نشده است.

 

• تاریخچه ی شرکت با مسئولیت محدود:

 

شرکت با مسئولیت محدود در حقوق ایران اولین بار با تصویب قانون تجارت مصوب 1311 وارد قانون گذاری شد و در اولین قانون تجارت ایران مصوب 25 دلو 1303 و 12 فروردین 1304 پیش بینی نشده بود.از تاریخ تصویب این شرکت در حقوق ایران،با وجود استفاده عملی فراوان از این نوع شرکت و به رغم نقص قانون ما در رابطه با آن،قواعد راجع به آن هیچ گونه تحول و تغییری نیافته است.
• ویژگی های شرکت با مسئولیت محدود:
شرکت با مسئولیت محدود شرکتی موضوعاَ تجاری است و به عبارت دیگر،موضوع فعالیت آن نمی تواند چیزی جز امور تجاری باشد(ماده 94 قانون تجارت)از این نظر،شرکت با مسئولیت محدود با شرکت سهامی متفاوت است.چه شرکت سهامی می تواند برای امور تجاری یا غیر تجاری تشکیل شود و به اصطلاح یک شرکت شکلاَ تجاری است(ماده 2 لایحه قانونی 1347) به جز این ویژگی که شرکت سهامی را از دیگر شرکت های تجاری متمایز می کند،شرکت با مسئولیت محدود هم به شرکت های سرمایه نزدیک می شود و هم به شرکت های اشخاص.

• تشکیل شرکت با مسئولیت محدود
برای تشکیل شرکت با مسئولیت محدود طی مراحل ذیل ضروری است:

1-تنظیم شرکتنامه و امضای آن

2-تادیه و پرداخت کل سرمایه شرکت

3-ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها

در رابطه با موارد فوق لازم است به توضیحات ذیل توجه شود:

 

1.-شرکت نامه در شرکت های با مسئولیت محدود رکن اساسی آن است؛به طوری که عدم تنظیم آن سبب بطلان شرکت است.در شرکت نامه نسبت مشارکت هر شریک و سهم الشرکه هر کدام اعم از نقدی یا غیرنقدی که باید تقویم شده باشد،قید می گردد.

2..در شرکت های با مسئولیت محدود برخلاف شرکت های سهامی،کل سرمایه نقدی باید در ابتدا پرداخت شده و سهم الشرکه غیرنقدی نیز تقویم و تسلیم شده باشد،در حالی که در شرکت های سهامی با پرداخت 35 درصد سرمایه نقدی و تعهد بقیه آن می توان اقدام به تاسیس شرکت نمود.به موجب ماده 100 قانون تجارت چنانچه شرکت با مسئولیت محدود نسبت به تادیه کل سرمایه نقدی و غیرنقدی اقدام ننماید باطل و از درجه اعتبار ساقط است.البته باید توجه داشت که شرکت حتی در صورتی که به موجب عدم اجرای این امر باطل گردد،در مقابل اشخاص ثالث و مطالبات آن ها حق استناد به این بطلان را ندارد.

3. پس از طی مراحل فوق شرکت باید در اداره ثبت شرکت ها ثبت شود.اسم شرکت نباید متضمن نام هیچ یک از شرکا باشد و همانند شرکت های سهامی،الزاماَ باید نامی غیر از شرکا داشته باشد و حتی نام آن نباید به صورتی باشد که اشخاص ثالث اعتبار شرکت را منوط یا مرتبط با اعتبار یکی از شرکا تلقی کنند و اگر جز این باشد شریکی که نام او در شرکت قید شده در مقابل اشخاص ثالث حکم شریک ضامن در شرکت تضامنی را خواهد داشت.

از همراهیتان سپاسگزاریم

تماس با کارشناسان استارثبت

02188880503

02188880703

09197391029

09197391030

09124075159

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.